24
- december
2020
Posted By : Hester
Wegen en waterwegen

Jaaaa, mijn verjaardagscadeau zit op de muur! Maar dat ter zijde.
Vorige week waren de Duartes hier, voor wat kleine klusjes links en rechts, maar voornamelijk om grint te storten en de wegen te repareren. Oké, weinig nieuws onder de Picota-zon, maar toch vinden wij het leuk om het hier te zien veranderen. Pedro bracht vrachtwagens vol grint, José verspreidde het met zijn graafmachine en Tiago stampte het aan met de trilwals. Achter de gîte is nu een ruime parkeerplaats en het hele terras waar de caravan staat, is verhard (plek genoeg voor nog een caravan!). Voornaamste is dat het regenwater goed afgevoerd kan worden, anders ligt bij de eerstvolgende bui alle grint in het ravijn, dus liggen alle wegen en verhardingen hier een tikkie scheef met onderaan een goot. En daar klaterde het afgelopen zaterdag inderdaad vrolijk doorheen!

Over water gesproken. Het water klatert ook altijd – zomer en winter – vrolijk door het riviertje, dat stroomt tussen ons land en dat van onze Duitse buren. Een week of drie geleden ging ik met de bosmaaier voorzichtig die kant op. Willy Nelson zingt: “going places I’ve never been before”. Nou, wij ontdekten ook plekjes op ons eigen land, waar we nog niet geweest waren. Dus hebben we José die kant op gestuurd. Hij zette zijn graafmachine in de grond en ja hoor, het water spoot ons weer om de oren! We hebben daar nu een soort modderbad en het zal nog wel even duren voordat het daar zo droog is dat we er makkelijk kunnen lopen en rijden met de tractor. Het plan is in ieder geval om er een wandelpad naar het riviertje te maken, want het is daar prachtig!

Maandag wordt mijn Seat Ibiza trouwens voorzien van Portugese kentekenplaten! Volgende week vertel hoe dat is gegaan. Wordt vervolgd…

Category:

Comments

 • Hoi Hester en Alex.. allereerst fijne kerstdagen .. 🎅🥂
  Wat knap .. elk filmpje zie je echt hoe het bij jullie verandert in jullie zou zeggen klein paradijsje maar het is gewoon een hele berg 😱🤩 wauw geweldig gewoon .
  Dikke knuffel van ons
  Frank Nancy en de woefkes

 • Het vordert gestaag😳👍
  Vanuit Kortgene wens ik jullie gezellige kerstdagen 🌲en alle goeds en gezondheid voor het nieuwe jaar🥂
  Groetjes, 🥰🥰 Anne-Mieke

  • Ab van Zeumeren

   26/12/2020 at 12:48 pm

   Geweldig wat een werk maar het wordt wel mooi daar,ook je verjaardags cadeau is mooi aan de muur. Dat je iedere keer weer water ontdek heel bijzonder.
   Voor jullie ook fijne feestdagen en een gezond 2021.
   Groetjes Ans en Ab

 • Wat hebben jullie weer veel werk verzet.
  Een gigantische klus hoor. En wat bizar dat jullie elke keer
  water vinden daar boven op die berg 🤭🤭
  En wat staat je verjaarscadeau prachtig op dat plekje.
  Blijven hopen dat we volgend jaar toch nog langs kunnen komen.
  Fijne feestdagen 🎅🎅🎅🎅

 • Gezellige dagen in ieder geval. Eerste dag is al bijna om, maar toch.🥂🥂🥂🍷🍺🍺. Het tegelplateau hangt daar erg mooi.
  De weg naar beneden wordt al heel wat. Er zullen best wat kilootjes grind op de weg komen. . .Wat een lekker zonnig weer ook.
  Wij tellen al af, hopen over 2 maanden weg te kunnen en jullie weer te zien.

  • Goedemorgen Alex en Hester, Wij wensen jullie een gelukkiger en gezond 2021 uit een druilerig Nederland.
   Jullie hebben weer een berg werk verzet. Begint vastere vormen te krijgen. en wat een prachtig tegelplateau op een mooie plaats. Suc6 met de verdere werkzaamheden. Komt helemaal goed.

Geef een reactie