25
- november
2018
Posted By : Hester
25-nov: Van alles tegelijk

Ja, waar zijn we allemaal mee bezig? Er is een hoop gebeurd sinds de laatste blog. We horen via-via dat de mensen in het dorp zeggen dat er door ons zo hard gewerkt wordt, das wel leuk!

Huis

Het huis is dicht. Dat was een doel om gedaan te hebben, voordat we naar Frankrijk gaan half december. Er zit een dak op en de ramen en deuren zitten erin. Alex is nu bezig met riolering, water en electra. Dat betekent de vloer uithakken en de aangestampte geiten-shit van wie-weet-hoeveel jaren naar buiten kruien. Als alle leidingen in de vloer liggen, komt Pedro zand brengen en kunnen we de vloer netjes vlak maken.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Weg

Over Pedro gesproken. Hij heeft met zijn graafmachine een deel van onze toegangsweg aangelegd en ook voor afwatering gezorgd. Dat is wel nodig, want er komen hier soms heel flinke buien naar beneden. Van de week kwam hij de dag na zo’n bui kijken hoe de nieuwe weg het doorstaan had en hoe dringend het was dat hij het tweede deel van de weg onder handen nam.

Nou, heel dringend, want hij kwam zelf vast te zitten, hahaha! Zijn papa moest ‘m komen redden. Die bracht gelijk een vrachtje toutvenant mee, die we zelf over de weg hebben geharkt. Lekker in een t-shirtje 😉

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Terrein

De brand van augustus heeft er – gelukkig voor ons – voor gezorgd dat het “schoon” maken van het terrein een stuk eenvoudiger is geworden, maar er is nog steeds een hoop te doen. Er staan heel veel (half-)verbrande acacia’s, olijven, fruitbomen en medronho’s (dat is de lokale aardbeienstruik, waar ze hier een vuurwatertje met dezelfde naam van stoken). Zodra het een beetje weer is, dos ik me uit als een soort alien met werklaarzen, oorbeschermers, masker en harnas, waar de grote bosmaaier aan hangt. Verbranden van tuinafval mag, als je van tevoren even met de bombeiros belt (in ’t Portugees, pois pois!), dus een paar keer per week stoken we een flinke fik.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Nu een vraag aan jullie, geef je mening. Voor het keukenraam staat een dode boom. Ik vind dat die karakter geeft aan het uitzicht. Alex vindt het niks. Zagen we ‘m om of laten we ‘m staan??

Carlos en Pluto

Van de week moesten de jongens hun tweede inenting hebben en Dr. Ana heeft gelijk Carlos’ bloed onderzocht, want hij leek niet zo lekker in z’n vel. Gelukkig blijkt hij kerngezond te zijn. Hij heeft gewoon wat meer tijd nodig om te wennen. En dat valt vast niet mee met een dondersteen als Pluto in de buurt … !

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]
Category:

Comments

 • Breekt wel het uitzicht maar is wel een artistieke boom
  Wat hebben jullie alweer veel gedaan
  Het is zo leuk om dit te volgen
  Succes en tot ziens
  Liefs Ank en Wim

 • Lieve Alex en Hester ,
  Ik had wel wat meer foto,s verwacht ook over de toegangs poort , maar als je zo hard werkt denk je niet zo als ik als fotofiel , ha ha , Aan een dooie Boom heb je niet veel dus als je helemaal gesetteld ben kan je beter wat leuks neer zetten ( denk ik )
  Ik hoop dat het regen seizoen voorbij is en jullie nog heel veel kunnen ;;klooien;;
  ik leef en denkmet jullie mee, Ma

 • Ik zeg, staan laten. Het geeft een mooie diepte werking.
  Overigens is het een mooie compositie zo door het raam.
  En met kerst kan je er altijd nog verlichting in hangen… hahaha.
  Jullie zijn behoorlijk gevorderd met jullie bezigheden. Liggen jullie qua planning op schema? Suc6 nog tot jullie trip naar Frankrijk. Liefs Peet en Pat

 • Ik kan me voorstellen, dat die Portugezen vinden dat jullie zo hard werken. Jullie gaan ook als een speer. Gelukkig gaat het met de hondjes ook prima. Jaap en ik genieten van je blog en de foto’s. Onze mening is, lekker dat dooie boompje laten staan. Zo zie je de diepte en hoe ver je kunt genieten van het uitzicht.
  Las op internet, dat er een nieuwe wandeling is uitgezet van Caldas naar Monchique via Picota. 10 km. En je doet er 4 uur over.
  We wensen jullie nog veel “werkplezier”.
  We kijken uit naar het volgende blog.
  Astrid en jaap

 • We genieten van jullie blogs! Wat zijn jullie een harde werkers. Het is een schitterend mooi uitzicht. Wij zouden de boom nog even laten staan. Als het niet bevalt kan hij altijd nog weg. Toch?
  Heel veel succes.
  Veel liefs Ton en Brenda

 • Toppersssss, wat een voorderingen!
  Ik zit in kamp hester, laten staan die boom. Kun je later ook met verlichting toffe dingen mee doen 🙂

  Liefs Lin

 • Hey Alex en Hester,
  Ik heb er nu ff voor gezeten om de blogs te lezen. Jullie gaan als een speer zeg! Ziet er al heel goed uit. En 2 nieuwe hondenvriendjes erbij. Gezelllig!
  Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit gaat zien als het af is, maar tot die tijd jullie ervaringen maar een beetje blijven volgen via deze website. Zet hem op!
  Liefs, Nancy

 • Hi Alex en hester
  Fantastic! Toppie!
  Groet sjef

Geef een reactie