Toegangspoort

Tweede week oktober, prachtig mooi weer. Stapels onkruid gemaaid, maar de periódo critico duurde nog zeker tot 15 oktober, dus we mochten nog niet branden. Weet je wat, we pakken ’t campertje en gaan een paar dagen de toerist uithangen! Mooi rondje gemaakt langs onder andere Vila Nova de Milfontes, Sines, Troia, Cabo da Roca, Sintra, Nazaré, Evoramonte, Mertola en Alcoutim. Wat we van deze trip hebben geleerd? Om te beginnen heeft Portugal een lange, boeiende geschiedenis en zijn we hier nog lang niet uitgekeken. We hebben ook gezien dat we het mooiste plekje van Portugal hebben gekocht. En we hebben geleerd over toegangspoorten. Vooral in Alentejo – wat ons vaak aan onze Amerika-trip deed denken – zie je enorme landgoederen met niks: dor gras met eikenbomen en magere koeien en dan wel met een indrukwekkende toegangspoort ervoor. Bruisend van de inspiratie legde Alex bij thuiskomst een bouwplaats aan, liet grind, zand en betonblokken brengen en begon aan de bouw van onze eigen, indrukwekkende toegangspoort. De basis staat. Nu nog stucen en mooi aankleden; dat komt in een volgende blog!

8 reacties

 1. Hoi, wat geweldig om te zien! Kunnen dus nu met de sleurhut binnenkomen 😂🤣. Het klopt wel in de Alentejo al die mooie toegangspoorten met het idee, dat je niet weet waar het helemaal naar toe gaat.
  Wat lekker, dat jullie nog een paar dagen “vakantie” hebben gevierd. Ik las ook Evoramonte.
  Succes nog met het afwerken van de muren.

 2. Wat leuk dat jullie tijdens de vakantie weer nieuwe ideeën hebben opgedaan.
  En die dan op jullie eigen “landgoed” tot uitvoering brengen, top.
  We zijn nieuwsgierig hoe hij verder afgewerkt gaat worden. Met Portugese tegels?
  En hopen dat we volgend jaar weer kunnen komen bekijken wat jullie weer allemaal voor moois hebben toegevoegd.
  Liefs Ank en Wim

 3. He kanjers, da’s nog eens een binnenkomer.
  En ook nog met stip gestegen…
  Weer een goed staaltje werk.

  Liefs Peet en Pat

 4. Zo dat is een geweldige entree,echt een mooi staaltje arbeid gedaan . Het staat heel chique om zo jullie terrein te betreden.
  Groetjes Ans en Ab

 5. Ziet er al goed uit. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Er komen vast foto’s van. Suc6 met verder bouwen.Groetjes van Henk en Ria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *