28
- oktober
2018
Posted By : Hester
28-okt: Graven, honden en slopen

Graven

Van de week is Pedro Duarte uit Monchique een dagje geweest met zijn graafmachine. Dat schoot lekker op! Hij heeft eerst de caravan goed op zijn plaats gezet en toen dat terras uitgevlakt. Daarna is hij aan de slag gegaan bij de gîte en op het lager gelegen terras, waar hij de sceptic tank heeft ingegraven.

Pedro heeft 20 jaar ervaring met dit werk en denkt lekker met ons mee. Eind van de week komt hij weer een dag. Tegen die tijd moeten er vier andere terrassen “schoon” zijn, dat wil zeggen dat we alle boompjes omzagen. De wortels trekt Pedro er met de graafmachine wel uit. En aangezien Alex met twaalf andere dingen bezig is, heb ik zijn enorme bosmaaier met cirkelzaag maar gepakt en ben aan ’t ruimen gegaan. Zweet op mijn rug, maar het knapt er wel van op!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Honden

Afgelopen vrijdag hadden we een afspraak met Dr. Ana Silva, de dierenarts in Monchique om de honden op te halen. Ze was blij dat Carlos en Pluto – want zo hebben we ze genoemd – een nieuw thuis krijgen en ze was nog veel blijer met de donatie. Er was een heel behoorlijk bedrag in de hondenpot gestort en Dr. Ana heeft wel tien keer “thank you” en “bless you” gezegd. Ze gaat het geld besteden aan medicatie voor de zwerfdieren die zij opvangt (gaat ze ons ook foto’s van sturen) en waarschijnlijk aan het vergroten van de kennel.

Carlos is een ouwetje en heeft bijna drie maanden – sinds de branden – in de kennel gezeten. Hij is een beetje timide nog. Pluto is een jonge Hongaarse Vizla. Hij is speels, sterk en kruipt het liefst bij je op schoot. Hij gromt tegen zijn eigen spiegelbeeld, heel grappig!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Slopen

Alex heeft van de week al een deuropening gemaakt tussen het oude en het nieuw deel van het huis. In het oude deel komt onze woonkeuken, in het nieuwe deel de zitkamer met achterin het huis de slaapkamer. In het nieuwe deel – het deel waarvan het dak is ingestort – stonden nog een paar muren. Die hebben we vandaag gesloopt. Er liggen mooie tegels op de vloer en die nog heel zijn, willen we hergebruiken.

Vanmiddag hebben we twee steigers neergezet, zodat we het dak kunnen gaan repareren. Lekker dat als je zulke klussen samen doet, het drie keer zo snel lijkt te gaan! Honden lopen altijd voor je voeten, dus toen Alex begon met dakpannen naar beneden gooien, hebben we ze maar even aan de ketting gelegd.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
Category:

Comments

Geef een reactie