15
- oktober
2018
Posted By : Hester
15-okt: De grote dag

Shoppen

De afgelopen week hebben we doorgebracht met leveranciers zoeken en offertes opvragen. De Portugezen hebben ’t blijkbaar druk genoeg, want ze zijn vaak moeilijk te vinden. Zowel fysiek als op internet. We zijn er wel een stuk wijzer van geworden. Sommige dingen zijn hier echt duur, zoals – gek genoeg – hout. In Monchique hebben we een paar lokale winkels gevonden, waar we vrijwel zeker zaken mee gaan doen. ’t Is niet wat je kunt, maar wie kent, nietwaar?

Verder hebben we ook een beetje vakantie gevierd en de toerist uitgehangen. Stranden en vissersdorpjes verkend en onze ogen uitgekeken naar eventuele toekomstige clientele. Ferragudo is tot nu toe de favoriet, omdat het dorp nog een zekere authenticiteit heeft en je er met je  hond op het strand mag.

Huisgenoten

We zijn in Monchique bij de dierenarts geweest, dr. Ana Silva. Een vriendelijke jongedame, die zich met hart en ziel inzet voor allerlei soorten dieren. Ze heeft een kennel waarin ze zwerfhonden opvangt en daar zijn we met één van haar assistenten gaan kijken. Onder nogal treurige omstandigheden zitten daar nu vier honden, twee kleine en twee grote. We waren het snel eens: als die twee grote honden er nog zijn als wij terug komen uit Nederland, gaan ze met ons mee. Het geld van de jubelweek zou hier goed besteed kunnen worden. Wordt volgende week vervolgd.

En natuurlijk zijn we ook meerdere keren op ons nieuwe plekje geweest. We vragen ons af hoe oud de muren zijn en wie er gewoond hebben. Misschien dat onze oude, dove Portugese buurman meer kan vertellen…? De architect vindt het ook interessant en heeft aangeboden om een keer mee te gaan om met hem te praten. Voor het huis is een merkwaardige stapel stenen, die een soort hunebed vormen. Er liggen oude schoenen in en Alex vond er ook een wijnfles met opschrift “1920 Aguardente”. Er zit nog een kurk in die sterk naar benzine ruikt… Wat gaan we nog meer vinden op de berg? We kunnen niet wachten!

Maandag 15 oktober

De grote dag begon met een paar verjaardagskaarten en een klein cadeautje van Alex: de Mercedes onder de snoeischaren. Ik zal ‘m nodig hebben! Om 10 uur waren we bij de notaris in Portimao. Dat duurde alles bij elkaar wat langer dan we hadden gedacht, maar om 12 uur stonden we buiten met een getekende koopovereenkomst! Geen tijd om een feestje te vieren, maar snel door naar de leverancier de zonnepanelen. Daar werkt Carlos, die in Den Haag is opgegroeid en zowel Portugees als Nederlands (of Haags eigenlijk) spreekt. Dat praat makkelijk, hoewel Carlos wel wat lang van stof is (of zijn wij ongeduldig?). Om half 2 zaten we aan de lunch bij een tentje wat ons door een Engelsman was aanbevolen en waar ze als hoofdgerecht alleen gegrilde frango serveren. Lekker!

Rondje

In Monchique een rondje lokale leveranciers. Eerst naar Luíz. Dat is zo’n Malle Pietje BV met waterleidingen, toiletpotten, koppelingen en bussen WD40. We hadden gehoopt dat hij snel een sceptic tank zou kunnen leveren, maar helaas: levertijd 2 – 3 weken. Hmm, kijken of we die ergens anders kunnen scoren. Door naar de overkant naar de familie Duarte, die graafmachines verhuren en zand en grind leveren. Goed gesprek met vader en zoon plus een glaasje medronho. Niet te zuipen, maar Alex liet zich niet kennen 😉

Derde stop: Antonio Guerreiro. Moeder en zoon, aardige mensen, verkochten ons daar twee professionele bosmaaiers en alle toebehoren voor een scherpe prijs. Gelijk naar de berg om ons nieuwe speelgoed uit te proberen! We hadden nog maar een half uur want om 5 uur hadden we een afspraak met de architect. Een sympathieke vent, geboren in Limoges (kleine wereld!) die om te beginnen de woonvergunning  gaat regelen en in tweede instantie de vergunning voor de camping.

En nu zitten we – moe maar voldaan – in onze bungalow met een glaasje wijn. ‘k Heb helemaal geen foto’s gemaakt, maar ’t was ook Hollands takkeweer vandaag. Jullie houden de plaatjes tegoed!

Category:

Comments

 • Lieve Alex en Hester

  even laten weten dat ik jullie BLOG heb gelezen , ( ik kan het niet uitprinten want mijn inkt is op,,,morgen ga ik nieuwe kopen ,) maar op papier kan ik het beter lezen ,. Ik dacht dat de woon vergunning er al was ??????????????
  groetjes MA

 • Gefeliciteerd…. 1. Nog met verjaardag Hes. We hebben nog gezongen😅 2. Met de koopovereenkomst.🙏📃🗝
  Wat een leuke blog.
  Als we dit zo lezen, krijgen we zin om bij jullie de buurt te bezoeken.
  Suc6 met jullie activiteiten. Liefs Peet en Pat 😘

 • Gefeliciteerd met de koop! Nu kunnen jullie aan de slag. Veel plezier en geniet ervan.
  Groeten de Zwartjes.

 • Lieve Hester en Alex,
  Wat ontzettend leuk om jullie blog te lezen en blijven dat in de toekomst natuurlijk ook doen.
  Ook leuk om te lezen dat jullie in Ferragudo zijn geweest, zeker een leuke plaats. Zijn er ook een paar keer geweest.
  Wij wensen jullie veel succes met het verder ontwikkelen van de camping.
  Liefs Jaap en Astrid.

Geef een reactie