06
- december
2018
Posted By : Hester
6-dec: De buren
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

In plaats van jullie te blijven vervelen met verhalen over slopen, bouwen, kappen, snoeien en de honden, vertellen we eens iets over de mensen om ons heen. Om te beginnen de directe buren. Van links naar rechts.

Pentti Lahtinen stond een week of twee geleden op de stoep met een doos chocolaatjes. Goede binnenkomer. Pentti is een vriendelijke, oude man, sinds twee jaar weduwnaar. Hij en zijn echtgenote Silja waren van plan om hier permanent te komen wonen, maar die tijd was ze niet gegeven. Pentti is van origine Fin en woont het grootste deel van het jaar in de buurt van Atlanta, Georgia. Het huis hier op de berg komt binnenkort in de verkoop.

Harald en Christina hebben hun huis hier zo’n twee jaar geleden gekocht. Ze zijn van onze leeftijd en hebben besloten om hun jachtige leven in Duitsland vaarwel te zeggen en hun huis daar te verkopen. Christina is biologe en heeft haar baan opgezegd. Ze wil hier in de Algarve iets met fotografie gaan doen. Harald is chemicus en kan veel van zijn werk op afstand en online doen.

Senor Florival is het boertje dat op ons land wat groente verbouwde en hier zijn geiten huisvestte. Met Antonio, Florival en de Fransman hebben we nauwelijks contact, behalve dat we elkaar in het voorbij rijden groeten.

 

Philip en Maggie zijn een gepensioneerd stel uit Groot-Brittanië. Ze kochten het land met een kleine ruïne ongeveer acht jaar geleden en kregen toestemming om hun nieuwe huis als een “aanbouw” neer te zetten. Dit ontwerp verdient wat ons betreft geen schoonheidsprijs, maar goed, over smaak valt te twisten. Maggie pendelt veel tussen hier en het VK, vanwege de kleinkinderen. Philip pendelt af en toe mee.

Lea en Michael komen ook uit het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen 20 jaar hebben ze over de wereld gezworven. Bijna 10 jaar geleden hebben ze hun huis op de Picota gekocht. Lea woont hier sinds vijf jaar permanent en Michael sinds kort, sinds zijn pensioen, ook.  Michael’s zoon Rhys woont bij hen in. Fijne buren, die ons al veel geholpen hebben met ditjes en datjes. Andersom ook, want Michael is bezig hun keuken te verbouwen.

En dan zijn er nog Mário en Sueli, wonen in Monchique. Mário is geboren en getogen in Monchique, zij is Braziliaanse. Afgelopen januari hebben we in één van de apartementen geslapen, die zij verhuren: Casa do Alto. Hun andere gîte heet Casa Vale dos Sobreiros. Mooie, goed verzorgde apartementen, beide voor max vijf personen op ongeveer vijf kilometer van ons.

Category:

Comments

 • Beter een goede buur….. etc, zeggen ze toch. Dus dat zit wel goed. Leuk om een kijkje in jullie omgeving te krijgen.
  En wat is het resultaat mbt de boom voor het raam? Zitten de lampjes er al in? Ben benieuwd…
  Geniet van alle momenten en werkse de komende tijd. Liefs Peet en Pat

 • Wat leuk om eens iets over jullie buren te horen. Voor jullie ook belangrijk want het is fijn als je goed met de buren kunt opschieten. En burenhulp is, wederzijds, ook altijd fijn.
  Gaat het verder goed met de bouw?
  Succes 👍👍👍

 • Ook handig om goede buren te hebben als de winkels dicht zijn en de wijn op…

Geef een reactie