05
- oktober
2019
Posted By : Hester
5-okt: Knetterend

De reis

We zijn er weer! Op zondag, na het vertrek van Anouk & Rik, hebben we de camping gesloten en een bord op het hek gehangen dat de Camping de la Rivière het hele jaar open is. Maandagochtend om 06:30 uur reden we de karavaan weg uit Essubras. Het zat niet mee: files bij Bordeaux, elkaar kwijt geraakt op de tolweg en een hitteschild onder de Kangoo dat half los raakte. Geslapen op een camping bij Salamanca, die was wel ok. Op dinsdag maakte de prachtige route via Cáceres, Badajoz en Beja veel goed, ondanks een verkeerde afslag en het gerammel onder de Kangoo. Om 15:30 uur lokale tijd waren we op Picota!

EDP

Heerlijk geslapen in ons nieuwe Ikea-bed en woensdag eerst naar de EDP, het Portugese energiebedrijf, om het contract en de levering van elektriciteit in orde te maken. Een vriendelijke juffrouw beloofde ons dat er de volgende dag tussen 15:30 en 18:00 uur een monteur langs zou komen om ons aan te sluiten. Mooi, dat is toch best snel! Boodschappen, uitpakken, opruimen, de buren gedag zeggen en ja hoor, donderdag om 17:30 uur was er een monteur van de EDP. Hij zei dat hij een uur werk zou hebben, dat werden er natuurlijk twee. Maar goed, we hadden stroom! Tja, “hadden”… Alex ging ’s nachts naar de wc, deed het licht in de badkamer aan en PANG, donker!

Knetteren

’s Ochtends om 06:15 uur eruit. Meten, er klopte geen zak van! En nog erger: veel apparaten die aan de stroom hadden gelegen, bleken kapot. Dvd speler, versterker, verschillende lampen en opladers van laptops en telefoons… De installateur, Arménio, was er om 09:00 uur. Hij rommelde wat in de stoppenkast. Vervolgens belde hij met de EDP en begon het welles-nietes-spelletje van wiens schuld dit is. Je voelt ‘m al; dat wordt een hoop bureaucratisch geneuzel. We hebben een klacht naar de EDP gestuurd met de installateur in de cc. Kijk, de meeste spullen zijn niet nieuw en goed vervangbaar, maar het zou toch aardig zijn als we van de één of de ander wat centjes terug krijgen. De stroom doet het weer, we hebben een vriezer, een wasmachine en een droger en we zijn voorlopig heel voorzichtig!

Category:

Comments

 • Lieve Hester en Alex
  Ik ben de eerste die jullie Blog heb gelezen en al jullie eerste problemen !! in gedachten mee maak , Maar ik ben blij dat jullie veilig zijn aangekomen op Picota en er met volle moed
  beginnen om jullie DROOM waar te maken , Ik hoop nog heel veel leuke en werksamen Blogs te zien , HEEL VEEL SUCCES
  groetjes Moeders

 • Hoi Hester en Alex,
  Dat ging dus allemaal niet echt van een leien dakje. We hopen voor jullie dat dat nu allemaal achter de rug is en jullie nu zonder problemen verder kunnen.
  Er is vast nog genoeg te doen 😂😂
  Geniet ook van het mooie weer daar.
  We blijven jullie volgen
  Groetjes Ank en Wim
  🍀🍀🍀😎😎😎

 • Goed om te lezen dat jullie heel zijn aangekomen.!!
  We hopen dat alles naar behoren blijft werken zonder knetteren!
  Groetjes Peter en Marjo

 • Bert en Carla Hoogendijk

  06/10/2019 at 12:55 am

  Juliie zijn een heerlijk span. “Gewoon” positief blijven, ook als de energiemeneer je dwars wil zitten.
  Wil jullie nog melden dat Bert en ik het die, twee weken in september, ontzettend naar ons zin hebben gehad bij jullie.. We zijn door iedereen geweldig opgenomen alsof we elkaar al jaren kenden.
  Hoop van harte dat jullie droom in Portugal helemaal uit komt.
  We hebben geen caravan of camper, maar wie weet wanneer we elkaar weer zien. Heel veel succes en een klapzoen voorjullie beiden💋💋

 • Wat een toestand met het energiebedrijf. Hopelijk blijft alles nu heel. Leuk om de foto’s weer te zien en jullie avonturen te lezen. Alex blij met zijn tractor en Carlos en Pluto genieten weer van het uitzicht.
  Er zal best een hoop te doen zijn voor jullie . We gaan het allemaal weer zien via de foto’s.
  Misschien zien we elkaar toch nog in februari.
  Groetjes van Jaap en Astrid 🐶🐸🍺🍷

 • Hoi hoi jeetje dat jullie er heelhuids zijn. Maar jeetje wat een begin van de Portugese periode…. gelukkig kunnen jullie tegen een stootje. En het blijft er natuurlijk ondanks alles geweldig!
  Hoop dat de bureaucratie meewerkt en dat alles verder van een min of meer leien dakje gaat.
  Veel succes en plezier samen!
  Knuffel van ons

 • Hoi lieverds, bij 2 reacties lees ik iets over een leien dakje… jullie hebben toch gewoon golfplaten op het dak 😀😀😀
  Goed, mooi dat jullie ondanks file, een klapperende kang(ar)oo en een trekker achterop (ook een beetje raar, dat je een trekker achter je bus hangt, maar goed😉😀) veilig op Picota zijn aangekomen.
  Jullie hebben iig meegemaakt, dat energiebedrijven niet zo energiek als jullie zijn…
  De honden staan er weer mooi op en kunnen al het ongedierte verjagen. Ook voor hun lastig om om te schakelen naar Portugese commando’s, maar daar zullen na een aantal weken weer aan gewend zijn😄🐕.
  Geniet van het nog heerlijke weer en suc6 met verdere opbouwen van jullie terrein.
  Veel liefs Peet en Pat 🥰

 • Fijn dat jullie weer in Portugal zijn. Dat wordt weer verder bouwen aan de toekomst. Ach een beetje energie meer of minder daar komen jullie wel overheen. Zou inderdaad wel fijn zijn als jullie er een vergoeding voor krijgen. We houden dd berichten weer in de gaten. Wordt vast vervolgd. Groet Koos en Conny

Geef een reactie