21
- januari
2019
Posted By : Hester
21-jan: Bed, bloemen en bomen

Bed

Onze caravan is zeer comfortabel, maar toch gingen we merken dat het bed niet gemaakt is voor gebruik langer dan een paar weken. Zeker als je zoveel van je rug vraagt als wij. Tussen Loulé en Faro zit een gloednieuwe Ikea, die zeven dagen per week tot 22.00 uur open is. Op de bedden-afdeling troffen we een verkoper die goed wist waar hij het over had. Alex en ik waren ’t snel eens en zo stonden we een uur later buiten met een nieuw HIDRASUND bed, nieuw beddengoed en twee knuffels voor de honden. Zie hier het resultaat. Hoog, hè!

Bloemen

In Nederland vriest ’t en denken jullie aan schaatsen. En als wij nou eens vertelden dat het Odelouca-meer dichtgevroren zit? Dan is dat nep-nieuws!! Want hier is ’t lente. Alles groeit en bloeit. Allemaal bijzondere plantjes en bloemetjes, die we nog niet kenden. Ik niet tenminste. Sommige plantjes hebben een geneeskrachtige werking, leren we van Mário’s vader. De terrassen staan vol met gele en paarse bloemetjes. In de beschutte hoekjes staan bijzondere yuca-achtige sprieten. Waar veel water is, groeit munt in overvloed en we zijn ook een paar aronskelken tegengekomen.

Bomen

Terwijl de eiken weer groen uitlopen, gaat het rooien van acacia’s en eucalyptus door. Mário en zijn vader zijn hier ook al heel wat uren bezig geweest met acacia’s klein te maken. Papa Joaquim is 76 en in de Serra de Monchique geboren en getogen. Hij weet vreselijk veel over de flora, fauna en hoe het hier vroeger ging, hoe er gebouwd werd en waarom. Bovendien begrijpt hij – net als zijn zoon – dat je tegen ons rustig en duidelijk moet praten (hij spreekt geen Engels, Mario wel), dus we leren er nog wat Portugees van ook!

[siteorigin_widget class=”N2SS3Widget”][/siteorigin_widget]
Category:

Comments

 • Weer een erg leuke update.
  We blijven jullie op de voet volgen😁😁
  Fijn te horen dat het al lente is bij jullie.
  We hopen dat het zo blijft als wij naar de Algarve komen.
  Groetjes uit een koud Nederlan waar morgen sneeuw verwacht wordt☃️☃️
  Ank en Wim🌞🌞🌞

 • Lieve Alex en Hester
  Leuk om te zien hoe jullie gaan slapen , wel hoog he !!!!!!!
  Ik zie nog wel heel veel bomen om te zagen en snoeien , vervelen doen jullie je eigen nog niet , Maar het wordt best een paradijsje voor jullie . werk ze, Moeders

 • Ziet er geweldig uit 😍 , ongeloof hoe snel de natuur zich hersteld. Wordt daar een paradijs, jullie kennende. 👍
  Bedankt voor jullie kaartje hé xxx
  Nog veel werkplezier
  Frank ,Nancy en roxanneke, diesel en snuffel

 • En hoe ligt en slaapt het bed? Is zeker lekker dicht tegen elkaar…. Elkaar goed warm houden.
  Zo te lezen en zien zijn jullie nog steeds goed actief.
  En de omgeving is met al die helende kruiden nog mooier. Gaan jullie daar nog iets mee doen?
  Veel suc6 met de werkzaamheden. Geluk en liefde van ons. En een dikke knuffel voor de honden.

Geef een reactie