02
- november
2019
Posted By : Hester
2-nov: (Over-)kappen

Dankzij een paar geeks, die de moeite hebben genomen hun ervaringen en kennis te delen op youtube, heb ik de afgelopen dagen elke dag een beetje bij geleerd over mn nieuwe speeltje. En zie hier het resultaat! Naast mijn dagelijkse Spark practice ging het werk vol gas door. Dat betekent voor mij voornamelijk kappen, snoeien en verbranden. De terrassen komen weer in zicht. Pedro komt binnenkort met een nieuwe, zware graafmachine en die moet wel kunnen zien waar ‘ie rijdt, pois não?

Dan de overkapping. We noemen het een “technische installatie voor zonnepanelen”. Hier komen de caravan, de aanhangers, de bus, de tractor en – niet onbelangrijk – het open-haard – hout droog te staan. Het bouwen ervan was niet eenvoudig, want de meeste bouwmaterialen zijn recht en alles is hier krom. Hier en daar een beetje smokkelen met de waterpas dus. Tja, echt gebeurd: de waterpas is magnetisch, Alex legt ‘m opzij, duwt het volgende stalen profiel in het nog zachte beton, waterpas kwijt…

Ook het terras is voorzien van een overkapping. We hebben balken van eucalyptus-hout laten komen (op de video zie je de honden achter het vrachtwagentje aan rennen), maar deze leverancier had geen hijskraan. Het kostte wat inspanning, zweet en krachttermen, maar uiteindelijk hadden we het voor elkaar om de ruim 250 kilo zware balk op de betonnen pilaren te leggen. Nu nog stuken, tegelen en een mooie bougainville. Zie je het al voor je?

En de planning? Eerst onze eigen quinta afmaken en de weg er naartoe, zodat we hier – met of zonder camping – comfortabel kunnen leven. Geen nieuws van de architect over de vergunningen. Geeft niet, we hebben de tijd!

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
Category:

Comments

 • Kon het filmpje via de telefoon of tablet niet openen. Maar gelukkig lukte het wel op de laptop.
  Wat een mooie beelden. Wel leuk speelgoed zo’n drone. We zagen dat het bewolkt was, is het weer wat minder mooi nu?
  Alex kan binnenkort meedoen met de sterkste man 💪💪💪💪 😂😂😂
  We vinden het zo leuk dat elke keer als we kijken we weer iets nieuws zien.
  Als we in februari/maart weer in Portugal zijn komen we zeker weer een kijkje nemen.
  Succes met de verdere werkzaamheden.
  Groetjes Ank en Wim

 • Beste Hester en Alex, wat een mooie beelden ondanks dat ik begrijp dat jullie de drone pas hebben. Leuk om te volgen en wat een mooie balken zijn dat. We kijken met veel respect naar jullie vorderingen. Heel veel succes. Bets en Wim.

 • Leuk je nieuwe speeltje Hester. ..het zal wel even oefenen zijn, maar het ziet er al goed uit. We hebben ook meteen een goed overzicht van het terrein. Ook duidelijk beeld.
  Mooi die overkappingen, we zien jullie er al zitten met een biertje of wijntje en wij trouwens ook, haha.
  Pluto en Carlos vermaken zich ook prima zo te zien.
  Jullie zijn al weer een eind gevorderd. Wij zien elkaar ook in februari.
  Groetjes Jaap en Astrid

 • Hoi Kanjers, wat een prachtige video. Mooie beelden, overzicht van alles om jullie heen. De gebeurtenissen. De vorderingen. De honden. Jullie hard werkende mensen. Trots is wat er nu in me op komt.
  Liefs Peet en Pat

Geef een reactie