17
- februari
2020
Posted By : Hester
17-feb: Bomen planten

Justin van het Renature Monchique project bracht ons vorige week 250 baby-boompjes en even zoveel bamboe-stokken. De meeste zijn inmiddels geplant. Op de video moet je goed kijken om de baby’s en zelfs de bamboe-stokken te zien. Op de twee nieuwe terrassen hebben we met bamboe-stokken de plaatsen min of meer gemarkeerd, maar we hebben besloten om daar pas in het najaar aan te planten. Het is daar nu een woestijn en de kans dat de baby-boompjes het daar overleven is niet groot. Zou zonde zijn!

Op de website van Renature Monchique staan een paar hele mooie, professionele video’s, die een goed beeld geven van het project en de twee bergen Foia en Picota. Klik op de banner onderaan deze pagina. Voor het vergelijk heb ik hier plaatjes toegevoegd van hoe het anderhalf jaar geleden was. Wij zijn trots!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]
Category:

Comments

 • Hoi Lieverds en kanjers,
  Wat een hoop werk verzetten jullie. Trots. Zelfs de “woestijn” is mooi. Erg lief de baby’s. Uitkijken, dat de bamboestokken niet harder groeien, dan de boompjes :-)… Is het een idee om op elke bamboe stok de cm’s te zetten, dan kunnen jullie de groei van de boompjes vastleggen. Natuurlijk alleen als jullie daar tijd voor hebben. Hahahahaha. Het wordt vast een mooie verrassing als de boompjes bomen zijn geworden. Gezien jullie goede irrigatiesysteem zal de groei spoedig verlopen.
  De video’s van Renature Monchique ga(an) ik (we) nog bekijken.
  Suc6 met alle werkzaamheden. Geniet er van en ook van elkaar.
  Liefs Peet en Pat

 • Edward en Judith

  17/02/2020 at 4:14 pm

  Mooi hoor! Wat voor boompjes zijn er geplant?

  Enne… op berg Picota staat een grote Mobile-home te koop die opgehaald kan worden. Hebben jullie misschien daar iets aan?
  Het is een mooi ding. Indien interesse, dan kan ik de gegevens doorgeven.

 • Jullie hebben alle reden om trots te zijn.
  Wat hebben jullie ontzettend veel gedaan.
  Elke keer bereiken jullie weer een mijlpaal.
  We hopen dat de baby’s goed zullen groeien.
  Groetjes Ank en Wim

  🌲🌳🌴🌵🐇🐇🐿🐿🦔🦔🐑🐏🦌

Geef een reactie