14
- maart
2019
Posted By : Hester
14-maart: Verhuisd

Er is weer veel gebeurd sinds de laatste blog. Belangrijkste nieuws: we zijn verhuisd! We hebben de ruïne bewoonbaar verklaard, de caravan leeg gehaald en de voortent afgebroken. Slapen deden we al in het huis in ons heerlijke nieuwe bed. De badkamer is getegeld, toilet en wastafels geïnstalleerd, dus we kunnen douchen enzo.

En de keuken is geïnstalleerd. Zie de eerste foto: komt het bekend voor? Je hele vloer bezaaid met karton, opengescheurde plastic zakjes, onderdelen en gereedschap. Maar we hadden twee dagen wat minder weer en dat was precies genoeg. Die schattige tegeltjes moeten nog, maar voor de foto heb ik er een paar op het aanrecht gezet.

We hadden Pedro gevraagd of hij tijd zou kunnen maken vóór 18 maart om de leidingen in te graven. Dan komt namelijk de electricien met een legertje van een man of vier om alles klaar te maken voor aansluiting op het elektriciteitsnet van de EDP. Zijn timing kon niet beter: afgelopen maandag stond hij op de stoep! Leidingen ingegraven en een begin gemaakt met de wegen die we aangelegd willen hebben. Vandaag heeft hij José gestuurd met een kleinere graafmachine. José heeft heel veel acacia-stronken uit de grond getrokken en ook graafwerk voor de wegen gedaan. Morgen gaat hij verder; er zit schot in!

Jullie kennen Alex, die kan niet stil zitten. Hij heeft intussen een bed getimmerd voor Carlos en Pluto, de badkamer van de gîte afgemaakt (mooi geworden!) en daar een begin gemaakt voor een keukenblokje. Misschien kan de gîte in het najaar al bewoond worden. En Alex heeft een stuk of 10 bussen pur-schuim leeggespoten tussen de stenen waaruit ons huis is opgebouwd. Het was wat tochtig en we kwamen zo hier en daar nog wat beestjes tegen. Zie foto van zo’n huisdier.

We doen ook nog wel eens gezellig, hoor. Patrick en Petra logeren 12 dagen bij Han en Emma in Silves en Petra was afgelopen zaterdag jarig. Dat hebben we goed gevierd met een superleuk etentje in Marisqueira Rui, een aanrader. Op maandag hadden we weer met Peter en Marjo afgesproken en Patrick en Petra schoven gezellig aan. Eerst bij ons thuis (kijk goed naar de foto, we hebben chourico geroosterd op medronho, lekker joh!) en daarna bij de dames van Império, die bekend staan om hun gegrilde kip.

Vanaf morgen kan de gemeente boetes uitdelen als je je terrein niet schoon hebt, dus ik heb nog maar eens een dagje takken gezaagd en verbrand. Het terrein wordt langzamerhand steeds schoner, maar ik word er zooo vies van!!

[siteorigin_widget class=”N2SS3Widget”][/siteorigin_widget]
Category:

Comments

 • We werden steeds nieuwsgieriger of de keuken al geplaatst was, en ja dus..
  Ziet er prachtig uit.
  Fijn dat de elektra nu ook gaat komen.
  Weer heel veel gedaan, super.
  Al moet je daar misschien een beetje vies van worden 😁😁
  We komen zeker nog een keertje langs voor we weer naar Holland vertrekken
  Groetjes en succes met de verdere werkzaamheden
  Ank en Wim ❤️❤️

 • Wat ziet het er mooi uit , jullie keuken. De tegels vind ik prachtig. Past heel goed bij het geheel.
  Tijdens het “afwassen” kun je lekker van het prachtige uitzicht genieten.haha.( Alex dan)
  Wat een fijn bed voor Pluto en Carlos.
  Petra en Patrick ook op visite geweest, gezellig hoor.
  Nog 1 maandje klussen en dan naar Frankrijk. Veel succes met de werkzaamheden. Ik neem me petje voor jullie af, wat er in al die tijd al gerealiseerd is. Lieve groet van ons beiden Jaap en Astrid.

 • Het ziet er allemaal geweldig uit. Het ziet er mooi uit. Goed week zeg en hard werken. Echt chapeau voor waar jullie mee bezig zijn en voor elkaar hebben. Het zijn en worden mooie gebouwen. Het terrein is een hoop werk, maar krijgt vorm volgens plan van de meester.
  Erg leuk bij jullie te zijn geweest. Leuke wegen ontdekt, waar we niet moesten zijn, maar geweldige omgeving. En het uitzicht is fenomenaal.
  Heerlijk gegeten en geweldig cadeau dat jullie Peet haar verjaardag met ons gevierd hebben. Wat een goed restaurant.
  Voor jullie nog even doorzetten op de berg en dan weer na En Campagne. We’ll meet again, we know where, we know almost when. 😁. Peter en Marjo jullie bedankt voor de gezelligheid en de overheerlijke kip piri piri… En piri piri brandt jou 2x. Hahaha. Liefs Peet en Pat

 • Lieve Hester en Alex , Ik heb jullie blog zitten bekijken en dacht eerst dat ;;Pedro of zo;; op de foto staat , tot ik het onderschrift zag , HESTER is ZWART ,het is net als of je in de kolenmijnen heb ge werkt ,wees maar blij dat de douch klaar is he !!
  Mijn petje af voor wat jullie al hebben klaar gemaakt in dat ;;;bouwval ;;;in zo,n korte tijd , Over 20 dagen zal ik het in het echt zien , Leuk om jullie gasten ( vrienden ) weer te zien op de foto,s en hoe gezellig het dan weer is , Werk maar lekker door , op de Camping kan je dan gaan uitrusten HA HA , Moeders

Geef een reactie